Kontakti

Gracac.info

 

Sinoć u Osnovnoj školi Ivan Mažuranić Gračac održana je priredba humanitarnog karaktera koju je organizirala naša katolička mladež. Priredba je započela u 18h, a voditeljica programa bila je Monika Topić.

Priredba je započela stihovima Dobriše Cesarića:
"teče teče jedan slap što u njemu znači moja mala kap".
Program je sadržavao: pjesme zbora, pjesmu folklora, razne recitacije i igrokaze.

Kako smo već najavili koncert je humanitarnog karaktera. Sakupljeni prilozi idu za teško oboljelu majku Katicu Pavlović koja već duže vrijeme se nalazi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, na odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje sa dijagnozom Aneurysma ACI  I.sin.

Dana 16. 11. 2011. godine je operirana, ali se još uvijek nalazi u teškom stanju. Jedino rješenje za daljnji oporavak je odlazak u Krapinske toplice, za koji su potrebna značajna financijska sredstva.

Moramo naglasiti da je veliki dio župljana se odazvao pozivu u želji da pomognu pri ozdravljenju naše Katice.
Osim župljana, na našu priredbu je došao gradonačelnik Jozo Ivančević, Ante Tomić, Zdravko Beljo, Luka Faletar.

Novac za našu Katicu se skupljao u kutiju koja se nalazila na ulazu u malu salu. Priredba je sadržavala zanimljiv i šaljiv program koji je naša publika pratila u smijehu i pljeskanju.

 

 

Zadnju točku izveo je naš Matej Stojanović koji je kako znamo prošle godine bio na liječenju u Zagrebu. Zahvaljući prije svega Bogu, doktorima i prikupljenom novcu na prošlogodišnjoj priredbi , naš Matej je sinoć nastupao i također se vratio u školske klupe.

 

Na kraju priredbe riječ je održao i gradonačelnik dr.Jozo Ivančević koji se oduševio  radom naše mladeži i zaželio im uspijeh u budućem radu. Poslije priredbe slijedio je domjenak gdje su svi prisutni i gosti se mogli okrijepiti

Uplate na račun za našu Katicu su i dalje u tijeku.

Već uplaćeni novac organizatori priredbe se zahvaljuju:
Općini Prozor-Rama 1500km,
Ministarstvo za iseljene i izbjeglice 1500km,
studenti socijalnog rada Filozofski fakultet Mostar 150km.
Sponzorima trgovina Sarajlić Gračac, Gegi d.o.o Gračac i  poratal gracac.info.

Cilj koncerta nije bila samo humanitarna akcija , već i da na neki način zajedno proslavimo nadolazeći najradosniji blagdan Božić.

 

Ostale fotografije možete pogledati u foto galeriji.