Kontakti

Gracac.info

 

×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/gracacin/public_html/images/2012dosasce
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2012dosasce

Došašće ili advent je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za Božić. Adventski vijenac je simbol borbe čovjeka kršćanina protiv životnog mraka.

Ta je borba puna nade, jer ukrašeni adventski vijenac označava pobjedu Krista Gospodina.

U vijenac se umeću četiri svijeće koje označuju četiri razdjelnice u ljudskoj povijesti - stvaranje, utjelovljenje, otkupljenje i svršetak.

Prve adventske nedjelje pali se prva svijeća i tako redom da do Božića gore sve četiri.Svjetlo svijeća označava dolazeće svjetlo Isusa.

Dragi župljani:
U proteklih nekoliko mjeseci Frama je na Gračacu krenula sa intenzivnijim radom i djelovanjem.

Nakon zanimljivog gostovanja u Sarajevu, gdje su predstavljali ogranak Župe Gračac i uživali u programu Frama festa i druženju mladih ljudi u zajedništvu, u dogovoru u prostorijama župne kuće došli su na ideju za projekt koji barem do sada nikada nije bio proveden u našoj Župi.


 

Svojim složnim i marljivim ručicama odlučili su izraditi adventske vijence, ukrasiti ih na najljepši mogući, prikladan i skroman način, te ih ponuditi župljanima župe Gračac. Nakon skupljenog materijala, grančica, svijeća i drugih ukrasa, svaki od članova je napravio vlastite vijence. Već večeras svježe napravljeni bili su poredani u hodniku, a neki od njih već su dobili svoje kupce, koji su poželjeli da baš jedan ručno izrađen adventski vijenac bude dio božićnog ugođaja u njihovu domu, te da na prepunom božićnom stolu ispuni svoju lijepu i skromnu adventsku ulogu.

Frama je odlučila skupljeni novac potrošiti na dobro djelo. Dio novca će se iskoristit da bi se pribavile namirnice za starije i nemoćne župljane u župi, zapravo za one kojima bude najpotrebnije. Članovi će se potruditi da osobno obiđu odabrane župljane i barem im na taj način pokažu osjećaje ljubavi i zajedništva koji nas trebaju pratiti kroz božićno vrijeme, a uostalom i kroz cijeli život.

TEKST: Mladen Topić
SLIKE: Ana Vladić


 

{gallery}2012dosasce{/gallery}