Kontakti

Gracac.info

 


Večeras pred dobro ispunjenom župnom dvoranom na Gračacu izvedena je predstava Mećava koju je izveo Dramski asambl KSC Prozor-Rama.

Mećava je drama Pere Budaka koja govori o uobičajenom životu u Lici te opisuje tradicionalne odnose unutar obitelji i šire zajednice gdje je stalan sukob starih i novih načina razmišljanja.
To je priča o mladoj djevojci Maši koja 7 godina čeka zaručnika Ivana koji je otišao raditi u Ameriku. U mećavi vuci napadaju mladog momka Perelju te mu Mašini otac Jole i majka Manda pomažu. Maša i Perelja se zaljube i Maša ostane trudna. Mašin otac Jole htjedne ubiti Perelju no Maša mu se zakune da će se udati za Ivana ako Jole poštedi Perelju. Ivan se vrati iz Amerike i oženi Mašu. Kada saznaju da je trudna odvedu je doktoru gdje Ivan saznaje da dijete nije njegovo te Mašu otjera natrag ocu i majci. Jole ne prihvaća da se "kopile" rodi u kući pa Maša rodi u staji. Maša rodi dječaka i nadijene mu ime Makica po pokojnom bratu. Tada se Jolino srce smekša te on prihvati i dijete i Mašu i Perelju.

Režija:Anto Bilić

Scenografija: Milan Topić

Uloge:

Milan Topić-Jole
Mirjana Bešker-Manda
Martina Brekalo-Maša
Ivan Dedić-Perelja
Ivan Jelić-Balta-Ivanov otac
Marija Beljo-Ivanova majka
Nikica Beljo-Ivan

Zoran Stojanović
Dinko Jurić
Anđa Lovrić
Dubravka Markešić
Ana Biloš
Mare Čuljak
Blaženka Matešić
Marija Babić
Ivana Dragić